Castelvecchio di Rocca Barbena

 

Castelvecchio di Rocca Barbena er en liten kommune som ligger i Liguria-regionen i Italia, i provinsen Savona. Landsbyen ligger mellom byene Savona og Genova. Landsbyen er spredt over et område på 16 kvadratkilometer og har en liten befolkning på bare 197. 

Castelvecchio dateres tilbake til det 11. århundre og er en gammel by som klamrer seg til fjellet med sine karakteristiske steinhus. Det største høydepunkt i landsbyen er det gamle slottet som står på toppen av et fjell. Landsbyen har bevart mange av sine opprinnelige historiske monumenter og den befestede arkitektur. Den gamle landsbyen består av en labyrint av smale svingete smug og gater som det er vanskelig å kjøre bil i. De fleste innbyggerne kan sees rolig ruslende rundt i gatene i landsbyen på kveldstid og i helgene.

Over tid hadde innbyggerne i Castelvecchio drevet vekk fra den gamle landsbyen i nyere boliger i de omkringliggende områdene. Imidlertid har Castelvecchio i dag blitt rekonstruert og rehabilitert. Arkitekturen er bemerkelsesverdig for sin blanding av middelhavsstil/terrakottatak og typisk liguriske smale svingete steingater og vinduer med dekorativ gips rundt.